Bio
Peter Scheele
Bas-Bariton
De Nederlandse bas-bariton Peter Scheele werd geboren in Duitsland en woont sinds zijn negende jaar in Nederland. Na zijn studie Chemische Technologie is hij Klassiek Zang gaan studeren bij Roberta Alexander en Frans Huijts. Sinds de voltooiing van zijn muziekopleiding in 2006 is hij fulltime musicus.
Momenteel wordt Peter Scheele gecoacht door Frans Fiselier.


Peter Scheele is een ervaren solist. Tijdens zijn studie al deed hij ervaring op met het soleren in oratoria, en werkte hij mee aan verschillende opera's en muziektheatrale producties.

Als concertzanger is hij thuis in uiteenlopende muziekstijlen; op zijn repertoire staan uit de barokperiode de grote werken van Bach (Matthäus en Johannes passion), Handel (Messiah) en Haydn (Der Schöpfung). Uit de klassieke periode staan bijvoorbeeld werken van Mozart (Requiem) en Mendelssohn (Paulus, Elias) op zijn lijst van uitgevoerde werken.
Latere perioden worden op zijn repertoirelijst onder andere vertegenwoordigd door Rossini (Petite Messe Solenelle) en Verdi (Requiem).
Hedendaagse en experimentele muziek wordt eveneens uitgevoerd, in het verleden bijvoorbeeld als solist met het ASKO kamerkoor, Ensemble Klang en bij uitvoeringen van het componistenlaboratorium van het Koninklijk Conservatorium.

Met enige regelmaat werkt hij mee aan bijzondere opera's en muziektheatrale producties. Zo speelde hij bijvoorbeeld met Buffo Operamakers op Oerol (Roeland) en met Muziektheater Hollands Diep (Curlew River van Britten). Hij werkte mee aan verschillende theatrale projecten met VocaalLAB, en was verbonden aan Opera per Tutti in de Amsterdamse Vondelkerk.

Als koorzanger is hij verbonden aan het professionele vocale ensemble Laurens Collegium Rotterdam, waar hij deel uit maakt van de vaste bezetting. Met dit gezelschap zong hij onder gastdirigenten als Frans Brüggen (met wie ook een CD is opgenomen), Anders Eby en Reinbert de Leeuw.